Twuyvermolen

St. Pancras                                                                               

 

Gastenboek

47 berichten op 3 pagina's
Peter Tergau
22-11-18 11:12:05
Suzanne en Rob,
Gefeliciteerd met de verzorgde en informatieve website.
Het is mooi om jullie verhaal te lezen en de "oude" en de "nieuwe" historie van de molen en 'de Vijzel' te kunnen volgen in woord en beeld.

Tijdens de presentaties van Rob die ik heb bijgewoond beleef je zijn passie voor het molenaarsschap, maar ook voor de samenleving .
Jaap Jong
13-03-18 18:49:04
Goeie foto's van de voortgang van het bouwen van De Vijzel. Het gaat snel zeg! Prachtige luchtfoto ook, hoe krijgen jullie dat voor elkaar?
Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, en eerdaags komen we weer eens kijken...
Opmerking:
Haa dank voor je reactie! De luchtfoto's zijn met een drone gemaakt, door Bas van der Stoop (de zoon van Sjim die de werkzaamheden voor het uitmalen, samen met Fred, voor z'n rekening neemt).
Patrick Van Kessel
23-12-17 21:16:20
Het was leuk om jullie molen te bekijken.
Bijzonder interieur. Leuk dat de molen functie gecombineerd is met de woonbestemming.
En bedankt voor de gastvrije toegang.
Opmerking:
Dank je wel Patrick, het was een super geslaagde avond in kerstsfeer!
Rosemarijn Milo
16-10-17 18:02:04
Het hele groepje waarmee ik afgelopen zaterdag (14/10-2017) bij jullie ben geweest was verrukt van dit bezoek, de hartelijke gastvrijheid en de ruime informatie naast koffie en thee waarop jullie ons allemaal hebben getracteerd. Bovendien, wat een schitterend geslaagde renovatie. Nogmaals heel veel dank! Hartelijke groet,
Rosemarijn Milo
Opmerking:
Dankjewel! Gezellig dat jullie er waren!
Map Wolzak
14-07-17 16:09:21
Dag Suzanne e Rob,bij het uitpluizen van een stapel papieren kwam ik een artikel tegen over jullie molen. Toen maar even naar de website en wat is hij mooi geworden. Ik hou heel erg van modern en het ziet er strak uit! Toch maar eens in mijn autootje stappen om een bezoekje te brengen. Gefeliciteerd, ECHTE MOLENAAR! Met vriendelijke groet, Map
Opmerking:
Dank je wel Map, gezellig als je komt!
Martine Martine Dijkstra
11-06-17 22:42:53
Vrijdag zijn we met een groep van 7 BSO-kinderen van de Kinderkamer (Oudorp) bij jullie langs geweest. We werden heel hartelijk ontvangen en de kinderen liepen meteen door naar de grote tafel, waar kleurplaten van molens klaar lagen. Daarna hebben we de hele molen van top tot teen bekeken. Ook nog lekker limonade en een molenkoekje gekregen: wat een gastvrijheid!
Jullie hebben een enthousiast verhaal verteld en de kinderen vonden het geweldig; onzettend bedankt voor alles!
We komen zeker nog een keer met een groep langs.
Opmerking:
Haa Martine, dank je wel!! Wij vonden het ook erg leuk om jullie te ontvangen. Wat een leuke en geïnteresseerde kinderen, erg geslaagd!
Theo de Haas
13-04-17 11:05:17
Rob, gefeliciteerd met het slagen voor je molenaars examen!

Groet Theo
Opmerking:
Dank je wel Theo en jij ook van harte gefeliciteerd hè!!
Jaap en Nick
04-09-16 19:31:52
We waren een tijdje niet geweest, maar wauw - wat wordt (is) het mooi! De buitenkant was al prachtig opgeknapt, maar nu het werk aan de binnenkant ook zo vordert zien we pas echt hoe lekker het daar wonen zal zijn.
Prachtig hoe jullie het binnenwerk (zoals het enorme rad) laten zien achter glas, en hoe goed het gelukt is met de doorkijk over vier verdiepingen binnen in de molen! Goed verzonnen, mooi uitgepakt.

Succes met de laatste loodjes - die wegen het zwaarst...
Opmerking:
Dank jullie wel!! Het gaat goed en die laatste loodjes lukken ook. Maar we kijken uit naar het echte wonen :-) !
Ide en Vronie Bakker
16-05-16 19:56:19
Hallo Suzanne en Rob.
Wat een vriendelijke hartelijke mensen zijn jullie. Vanmorgen kwamen we langs lopen en mochten zomaar even bij jullie binnen kijken en werden door jullie zoon fantastisch rondgeleid. Wat geweldig dat jullie deze prachtige molen weer in ere herstellen. Het is een lust voor het oog om dit te zien.
Héél véél geluk er mee.
Groeten Ide en Vronie.
Opmerking:
Heel hartelijk dank voor deze warme reactie, graag gedaan!
Corrie de Vries
14-05-16 12:49:12
Hallo Rob en Suzanne

Daar moet je lef voor hebben om een oude molen te kopen en geheel te willen restaureren, wat een groot project en dan " EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT. Wonen in een molen.
Petje af voor al het werk dat gedaan wordt.
Wij hebben met veel plezier en bewondering de molen bekeken en zo enthousiast hoe er over verteld werd. Helemaal geweldig.
Heel veel succes met de verdere werkzaamheden en voor straks heeeeeeel veel woonplezier !

Groetjes Piet en Corrie
Opmerking:
Dank jullie wel, deze restauratie is inderdaad wel een uitdaging. Maar gelukkig hebben we hele goede (molen) bouwers die het werk knap uitvoeren! Fijn dat jullie geweest zijn op de molendag!
Martine Dijkstra
01-05-16 16:58:37
Hoi Rob en Suzanne,

Bijna elke dag fiets ik langs jullie prachtige molen. Wat wordt het allemaal mooi! Hoog tijd dus om eens een kijkje binnenin te nemen. We zullen proberen zaterdag 14 mei even langs te komen. Tot dan!

Groetjes van Johan, Mart en Martine
Opmerking:
Dank jullie wel, leuk als jullie komen!
Cock van den Berg
03-02-16 19:17:48
jullie Facebook gevonden via de site van jan poland.prachtig om te zien hoe de molen opknapt.gaan jullie de molen ook zelf malen,blijf het met belangstelling volgen,groet van een watermolenaar uit kinderdijk.Cock van den Berg derde molen nederwaard
Opmerking:
Dank voor je reactie. Ja, het is de bedoeling om de molen zelf te kunnen laten malen. Rob is onlangs geslaagd voor de tweede fase, dus ruim halverwege de molenaarsopleiding, heel mooi!
Johan v.d. Eijkhof
29-01-16 13:44:59
Dag Suzanne en Rob
Leuke beschrijving hoe het met de molen gaat zoals je in SV publiceert, ik ben ook benieuwd hoe het er straks uit komt te zien, maar misschien van de zomer weer een fietstochje richting molen.
Nog veel plezier met het inrichten van het interieur.
Groet Ria en Johan v.d. Eijkhof
Opmerking:
Dank jullie wel en welkom deze zomer!
Jan en Gre Wurkum
18-12-15 10:49:08

Hallo Rob en Susan Wij wensen jullie een heel gelukkig en gezellig Kerstweekend wordt.Ook hopen we dat 2016 een goed jaar zal worden voor jullie samen met de kinderen. Wij hopen met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen het feest te vieren.
Groeten van ons beiden.
Opmerking:
Leuk! Ook voor jullie hele fijne dagen!
Marjan Jager
17-12-15 11:30:57
Wauw wat een gigantisch project, maar wat is het al weer een prachtige molen. Schitterend met die zwarte verf en de nieuwe kap en 'jas' !! Het jaartal er weer op staat ook prachtig. Kortom ik ben nog steeds jaloers maar vooral onder de indruk van jullie aanpak en het vele harde werk van alle bedrijven. Succes met het indelen en uiteindelijk inrichten van jullie huis
Opmerking:
Dank je wel! We zijn nu aan de vloeren toe, langzamerhand komt dan de indeling!
hessel bakker
19-11-15 18:21:18
Beste Rob en Suzanne

Het is een hele klus, als je nog hulp nodig hebt dan hoor ik het van je.Groeten Hessel.
Opmerking:
Dank je wel. Zie je weer op de P!
Ben Verschuren
12-10-15 16:21:53
Ik ben zo vrij geweest om een aantal foto's van de molen op mijn site te zetten. Zie: www.bvfotos.nl
Pagina: Twuyvermolen Sint Pancras.
Met vriendelijke groet,
Ben Verschuren.
Opmerking:
prima, leuke foto's!
Ravi Kwint
30-09-15 12:06:50
het was leuk met Casijn's spreekbeurt en ik hoop dat jullie er goed gaan wonen groeten Ravi
Opmerking:
Dank je wel Ravi, wat leuk dat je reageert!
Do Kisjes-de Vries
16-09-15 11:30:21
dag Suzanne en Rob,
wat een mooi project is het. jullie leren heel wat nieuwe begrippen en kunstenaars en ambachtslieden kennen. veel succes verder, hartelijke groet
Marjan Jager
01-06-15 09:36:46
Prachtig!
Blij om te zien dat jullie het zo grondig en zorgvuldig en origneel aanpakken. "Dat was ons nooit gelukt" en waarom zeg ik dat? Wij waren zelf geinteresseerd in die prachtige plek en dat bijzondere woonhuis.. We zijn een gezin met 3 jonge kinderen en hebben serieus overwogen de molen te kopen. We bezochten molens, praten met de kinderen over het verbouwen en verhuizen naar die plek ( weg uit onze maar vooral hun vertrouwde woonomgeving)... Dit alles heeft onz veel gebracht, we wisten weinig tot niets overmolens en monumenten. Nu wel.
We zagen er uiteindelijk vanaf en zien nu dat het een veel grotere klus blijkt te zijn dan wij dachten... Prachtig om te zien dat jullie hem zo mooi renoveren!
We blijven stiekum jaloers op jullie stekkie, maar volgen jullie plan via deze mooie site. Rijden als we bij vrienden in Alkmaar afspreken eigenlijk altijd even langs om te "gluren" in het echt de molen zijn renovatie te bekijken.
Succes en "keep up the good job"
Jan en Marjan, Morris, Mayra en Anwar Jager.
Opmerking:
Dank jullie wel! Wij vinden de molen en de plek ook heel bijzonder en leren ook steeds meer. Een hele uitdaging maar ook dankbaar werk gezien alle positieve reacties!
Tonen: 5  10   20