Twuyvermolen

St. Pancras                                                                               

OPENINGSTIJDEN: 

 

In de lente-, en zomerperiode 2018 is de molen van 13-15 uur te bezichtigen op wisselende dagen. Daarnaast kan de molen extra open zijn, u ziet dit aan de blauwe vlag. 

We heten u welkom op de volgende data: 

 

za. 7 april en za. 21 april 

za. 12 mei (nationale molendag van 11-16 uur!) en zo. 27 mei 

za. 9 juni, woe. 20 juni en woe. 27 juni 

zo. 8 juli en woe. 11 juli 

woe. 8 augustus, za. 11 augustus, woe. 15 augustus en zo. 19 augustus 

 

Toegang is gratis, er staat een donatie bus bij het gastenboek in de keuken.

Ivm de beperkte parkeergelegenheid: kom zo mogelijk op de fiets of parkeer uw auto in de aangrenzende nieuwbouwwijk Twuyverhoek.

Voor info en vragen mail: info@twuyvermolen.nl  

 

12-5-2018 Nationale molendag

Wat een super gezellige molendag hebben we weer gehad! Ongeveer 175 mensen hebben de molen bezocht en werden ook vermaakt door een blazers ensemble van 6 kinderen onder begeleiding van Saskia. Het was prachtig weer dus er werd ook genoten van een hapje en een drankje in de tuin. In de morgen was de wind matig, we konden draaien 'voor de prins'. Gelukkig nam de wind gaandeweg de dag wat toe zodat we in de middag het water nog zagen stromen door de waterloop!

Ook deze dag was alleen maar mogelijk door de hulp van onze vrienden,.Dank aan Jan, Ria, Don, Karin, Nico, Liesbeth, Saskia, Tristan, Esther, Iris, Simone, Elise en Marten!

 

23-12-2017 Open molen avond in kerstsfeer

Kerst open molen op 23 dec. 's avonds was een groot succes! Ongeveer 200 mensen hebben de molen bezocht. Genoten van de kerstmuziek door dweilorkest de Klinkers (voltallig aanwezig, 19 personen!) onder het genot van een warm drankje en wat lekkers. Overweldigend veel positieve reacties en een heel warme sfeer :-) Het was gezellig om weer zoveel lieve mensen te ontvangen, we hebben erg genoten!
Dank aan de bezoekers en alle vrienden die geholpen hebben; Jan, Elise, Karin, Marion, Ton, Simone, Kevin, Lucas, Anja en Hessel <3  GEWELDIG!

 

 

9-9-2017 Open monumentendag

Op deze open monumentendag mochten we 170 bezoekers ontvangen. Het was weer een erg geslaagde dag, er was tijd om met verschillende mensen ook even rustig een praatje te maken, leuk!

 

 

14-5-2017 Nationale molendag

Vandaag een héle volle molen; totaal 460 bezoekers! Helemaal fantastisch!! Dank voor alle positieve reacties en warme berichtjes in ons gastenboek. Al die blijde gezichten en verwonderde blikken.. daar doen we het voor!

Ook dank aan onze vrienden en kids die zo goed geholpen hebben met rondleiden en in de catering. Het liep super!!

 

 

24-9-2016 Officiële opening

Zaterdag 24 september 2016 vierden we de officiële opening voor vrienden, naaste familie en alle mensen die op een of andere manier bij de restauratie betrokken waren. Vaklui, ambachtslieden en specialisten van ongeveer 35 verschillende bedrijven en instanties waren uitgenodigd.  Totaal waren er ongeveer 200 aanwezigen. Looping Good uit Sint Pancras voorzag iedereen van delicious ijsrolletjes en Wilfred van Wilfredo's keuken had heerlijke hapjes voorbereid. Rob sprak een dankwoord uit gericht tot alle werkers en ook architect Rob de vries en onze burgemeester Hans Cornelisse deden een woordje. Daarna werd de vang gelicht en kwamen de wieken in beweging. De aanwezigen stonden inmiddels op de dijk en onder een warm applaus draaiden de wieken flink door, een kippenvel momentje! Mede ook door het heerlijke weer was het een bijzonder geslaagde middag! Nogmaals dank aan alle medewerkers voor het geleverde vakwerk en alle aanwezigen voor de gezelligheid!

 

10-9-2016 Open monumentendag

Van 11-16 uur was de molen te bezichtigen. Om 10 uur stonden er al mensen voor de deur en de laatste bezoekers vertrokken rond half 6. Het was een drukke en geweldig geslaagde dag. Wat een complimenten mochten we weer ontvangen! Veel mensen waren al eerder geweest, ze keken hun ogen uit naar de vorderingen. Ook was een flink aantal mensen voor het eerst, ook deze groep genoot zichtbaar van het contrast tussen de moderne elementen en de monumentale constructie.

 

14-5-2016 Nationale molendag

Op zaterdag 14 mei zal de molen open zijn voor bezoekers. Iedereen die geïnteresseerd is is welkom van 11 uur tot 16 uur. I.v.m. de geringe parkeergelegenheid is het voor bezoekers uit de omgeving raadzaam om zo mogelijk op de fiets te komen. Mensen die wel met de auto komen kunnen deze in de aangrenzende woonwijk kwijt. Welkom!!

 

De hele dag door liepen er veel geïnteresseerde mensen door de molen. Mensen die voor het eerst waren maar ook heel veel mensen op herhaling ;-). Wat leuk om te horen hoe ieder op z'n eigen wijze betrokken is bij de molen. Wij zijn blij dat we zoveel enthousiaste mensen konden ontvangen! Hierbij ook een dank je wel aan onze super positieve (molen)bouwers Chris, Nico en Bas. Fijn dat zij er de hele dag waren om ook e.e.a. te vertellen en mensen een rondleiding te geven! 

12-9-2015 Open monumentendag

Vandaag meegedaan aan de landelijke open monumentendag. Wat een feest was dat! Tussen 10.30u-17.30u was er een continue stroom van bezoekers, gemiddeld liepen er steeds 20 mensen rond. Allemaal even geïnteresseerd en positief, erg leuk!

 

9-3-2015 Spreekbeurt Casijn
Onze zoon Casijn heeft zijn spreekbeurt over de molen gehouden op locatie. Op de fiets is de hele klas, groep 6,7,8 van de Montessorischool in HHW, naar Sint-Pancras gekomen om daar het wonder te aanschouwen! Met warme chocolademelk en een molen koekje was het een hele leuke en leerzame middag!