Twuyvermolen

St. Pancras                                                                               

 

Gastenboek

53 berichten op 3 pagina's
Bob en manja deVries
12-03-23 22:01:36
Lieve familie,
Wat een fantastisch e zondagmiddag mochten we met onze gasten bij jullie doorbrengen. Iedereen heeft genoten van de duidelijke uitleg en rondleiding.De 3 oudsten vooral omdat zij van voor de oorlog zijn. En de kleinzonen hebben ook een leerzame middag gehad.
Wat is onze streek toch mooi.
Bob en Manja
Opmerking:
Lieve mensen, dank jullie wel! Super fijn dat jullie genoten hebben, dat gold voor ons ook! :-)
Gonnie en Tine Tuinclub Achter de Dijk Ursem Tine van den Berg
08-03-23 17:35:13
Beste Rob en Suzanne,
Vanmiddag hebben wij een hele mooie excursie gehad in jullie prachtig verbouwde molen. We zijn heel gastvrij ontvangen en voelden ons ook vrij om van alles te vragen. Rob legde aan de hand van een model veel uit over de stand van de wieken en het technische gebeuren konden we met eigen ogen bewonderen. Suzanne maakte aan de hand van foto's veel duidelijk over de verbouwing en het enorme project wat is afgerond. Bij de jeugd en bij veel oudere bezoekers proberen zij ons cultureel erfgoed een plek in ons hart te geven. waarvoor dank!
Opmerking:
Dank jullie wel, lief :-) Heel erg leuk dat jullie er waren, jullie waren een erg geïnteresseerde groep met goeie vragen en wisten zelf ook van alles! En die heerlijke eigen gebakken appeltaart, jammie!
Dick en Corinne Vrijhoef
23-12-19 17:22:36
Beste mensen,
zondagavond waren we met nog drie echtparen bij de molen op bezoek en namens ons allen , onze complimenten.
De molen is schitterend , de ontvangst en rondleiding prima een mooie film met veel informatie en we kregen ook nog kerstbrood en glühwein aangeboden , kortom we hadden een prachtige avond , Langedijk kan trots op jullie zijn.
Met vriendelijke groet,

Dick en Corinne
Opmerking:
Dankjulliewel voor de warme reactie :-) Wij hebben zelf ook erg genoten van de avond. Met al die gezellige bezoekers is voor ons de kerst begonnen!
Lisette Lisette Kreijger
20-12-19 07:51:44
Het was een supermooie namiddag gisteren bij jullie. Wat een prachtige locatie. Hartelijk dank voor de bijzondere rondleiding, helemaal naar boven! En dat wij bij jullie deze kerstborrel mochten houden. Iedereen had het naar zijn zin. Het eerste lied dat wij zongen was afkomstig van The Miller Sisters (vertaald: de familie molenaar; familieleden). Dat vond ik nog wel even leuk te vertellen.
Wellicht tot een volgende keer,
Mvg Lisette Kreijger, Stichting Present
Opmerking:
Dank voor het bericht, leuk dat jullie er waren!
Margaret de Waard
22-03-19 12:10:58
Beste Suzanne en Rob,
Gisteren hebben we genoten van de rondleiding, de prachtige verhalen over de molen en jullie enthousiasme van de renovatie en werk . Onze vrijwilligersgroep van de kinderopvang in het AZC in Heerhugowaard waren erg onder de indruk over het reilen en zeilen van een molenaarsgezin . Het is altijd interessant hoe de geschiedenis van onze voorouders in de polder is gegaan .Ook voor de volgende generaties blijft zo een beetje historie begrijpelijk . Veel succes met verhalen vertellen aan iedereen die geïnteresseerd is in molens
Groeten Margaret
Opmerking:
Heel hartelijk dank voor je aardige reactie!
molenaars van het Zuiderzeemuseum Barbara Tanner
23-02-19 21:17:35
Beste Suzanne en Rob,

vandaag waren wij met 11 molenaars bij jullie op bezoek. Een stralende zonnige dag en voldoende wind om de vijzel te draaien.
Wij hebben genoten en zijn enthousiast over de prachtige verbouwing in de molen en niet minder over het mooie gastenhuis"de Vijzel".
Veel dank voor jullie hartelijke ontvangst!
Groeten namens de molenaars van Barbara
Opmerking:
Dank je wel Barbara! Wij vonden het erg leuk om jullie te mogen ontvangen :-)
Peter Tergau
22-11-18 11:12:05
Suzanne en Rob,
Gefeliciteerd met de verzorgde en informatieve website.
Het is mooi om jullie verhaal te lezen en de "oude" en de "nieuwe" historie van de molen en 'de Vijzel' te kunnen volgen in woord en beeld.

Tijdens de presentaties van Rob die ik heb bijgewoond beleef je zijn passie voor het molenaarsschap, maar ook voor de samenleving .
Jaap Jong
13-03-18 18:49:04
Goeie foto's van de voortgang van het bouwen van De Vijzel. Het gaat snel zeg! Prachtige luchtfoto ook, hoe krijgen jullie dat voor elkaar?
Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, en eerdaags komen we weer eens kijken...
Opmerking:
Haa dank voor je reactie! De luchtfoto's zijn met een drone gemaakt, door Bas van der Stoop (de zoon van Sjim die de werkzaamheden voor het uitmalen, samen met Fred, voor z'n rekening neemt).
Patrick Van Kessel
23-12-17 21:16:20
Het was leuk om jullie molen te bekijken.
Bijzonder interieur. Leuk dat de molen functie gecombineerd is met de woonbestemming.
En bedankt voor de gastvrije toegang.
Opmerking:
Dank je wel Patrick, het was een super geslaagde avond in kerstsfeer!
Rosemarijn Milo
16-10-17 18:02:04
Het hele groepje waarmee ik afgelopen zaterdag (14/10-2017) bij jullie ben geweest was verrukt van dit bezoek, de hartelijke gastvrijheid en de ruime informatie naast koffie en thee waarop jullie ons allemaal hebben getracteerd. Bovendien, wat een schitterend geslaagde renovatie. Nogmaals heel veel dank! Hartelijke groet,
Rosemarijn Milo
Opmerking:
Dankjewel! Gezellig dat jullie er waren!
Map Wolzak
14-07-17 16:09:21
Dag Suzanne e Rob,bij het uitpluizen van een stapel papieren kwam ik een artikel tegen over jullie molen. Toen maar even naar de website en wat is hij mooi geworden. Ik hou heel erg van modern en het ziet er strak uit! Toch maar eens in mijn autootje stappen om een bezoekje te brengen. Gefeliciteerd, ECHTE MOLENAAR! Met vriendelijke groet, Map
Opmerking:
Dank je wel Map, gezellig als je komt!
Martine Martine Dijkstra
11-06-17 22:42:53
Vrijdag zijn we met een groep van 7 BSO-kinderen van de Kinderkamer (Oudorp) bij jullie langs geweest. We werden heel hartelijk ontvangen en de kinderen liepen meteen door naar de grote tafel, waar kleurplaten van molens klaar lagen. Daarna hebben we de hele molen van top tot teen bekeken. Ook nog lekker limonade en een molenkoekje gekregen: wat een gastvrijheid!
Jullie hebben een enthousiast verhaal verteld en de kinderen vonden het geweldig; onzettend bedankt voor alles!
We komen zeker nog een keer met een groep langs.
Opmerking:
Haa Martine, dank je wel!! Wij vonden het ook erg leuk om jullie te ontvangen. Wat een leuke en geïnteresseerde kinderen, erg geslaagd!
Theo de Haas
13-04-17 11:05:17
Rob, gefeliciteerd met het slagen voor je molenaars examen!

Groet Theo
Opmerking:
Dank je wel Theo en jij ook van harte gefeliciteerd hè!!
Jaap en Nick
04-09-16 19:31:52
We waren een tijdje niet geweest, maar wauw - wat wordt (is) het mooi! De buitenkant was al prachtig opgeknapt, maar nu het werk aan de binnenkant ook zo vordert zien we pas echt hoe lekker het daar wonen zal zijn.
Prachtig hoe jullie het binnenwerk (zoals het enorme rad) laten zien achter glas, en hoe goed het gelukt is met de doorkijk over vier verdiepingen binnen in de molen! Goed verzonnen, mooi uitgepakt.

Succes met de laatste loodjes - die wegen het zwaarst...
Opmerking:
Dank jullie wel!! Het gaat goed en die laatste loodjes lukken ook. Maar we kijken uit naar het echte wonen :-) !
Ide en Vronie Bakker
16-05-16 19:56:19
Hallo Suzanne en Rob.
Wat een vriendelijke hartelijke mensen zijn jullie. Vanmorgen kwamen we langs lopen en mochten zomaar even bij jullie binnen kijken en werden door jullie zoon fantastisch rondgeleid. Wat geweldig dat jullie deze prachtige molen weer in ere herstellen. Het is een lust voor het oog om dit te zien.
Héél véél geluk er mee.
Groeten Ide en Vronie.
Opmerking:
Heel hartelijk dank voor deze warme reactie, graag gedaan!
Corrie de Vries
14-05-16 12:49:12
Hallo Rob en Suzanne

Daar moet je lef voor hebben om een oude molen te kopen en geheel te willen restaureren, wat een groot project en dan " EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT. Wonen in een molen.
Petje af voor al het werk dat gedaan wordt.
Wij hebben met veel plezier en bewondering de molen bekeken en zo enthousiast hoe er over verteld werd. Helemaal geweldig.
Heel veel succes met de verdere werkzaamheden en voor straks heeeeeeel veel woonplezier !

Groetjes Piet en Corrie
Opmerking:
Dank jullie wel, deze restauratie is inderdaad wel een uitdaging. Maar gelukkig hebben we hele goede (molen) bouwers die het werk knap uitvoeren! Fijn dat jullie geweest zijn op de molendag!
Martine Dijkstra
01-05-16 16:58:37
Hoi Rob en Suzanne,

Bijna elke dag fiets ik langs jullie prachtige molen. Wat wordt het allemaal mooi! Hoog tijd dus om eens een kijkje binnenin te nemen. We zullen proberen zaterdag 14 mei even langs te komen. Tot dan!

Groetjes van Johan, Mart en Martine
Opmerking:
Dank jullie wel, leuk als jullie komen!
Cock van den Berg
03-02-16 19:17:48
jullie Facebook gevonden via de site van jan poland.prachtig om te zien hoe de molen opknapt.gaan jullie de molen ook zelf malen,blijf het met belangstelling volgen,groet van een watermolenaar uit kinderdijk.Cock van den Berg derde molen nederwaard
Opmerking:
Dank voor je reactie. Ja, het is de bedoeling om de molen zelf te kunnen laten malen. Rob is onlangs geslaagd voor de tweede fase, dus ruim halverwege de molenaarsopleiding, heel mooi!
Johan v.d. Eijkhof
29-01-16 13:44:59
Dag Suzanne en Rob
Leuke beschrijving hoe het met de molen gaat zoals je in SV publiceert, ik ben ook benieuwd hoe het er straks uit komt te zien, maar misschien van de zomer weer een fietstochje richting molen.
Nog veel plezier met het inrichten van het interieur.
Groet Ria en Johan v.d. Eijkhof
Opmerking:
Dank jullie wel en welkom deze zomer!
Jan en Gre Wurkum
18-12-15 10:49:08

Hallo Rob en Susan Wij wensen jullie een heel gelukkig en gezellig Kerstweekend wordt.Ook hopen we dat 2016 een goed jaar zal worden voor jullie samen met de kinderen. Wij hopen met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen het feest te vieren.
Groeten van ons beiden.
Opmerking:
Leuk! Ook voor jullie hele fijne dagen!
Tonen: 5  10   20